sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Maisema huumaa - Howth

Eilen oltiin asian ytimessä, eli katsomassa Irlannin huikeita maisemia ja rantoja. Kohteena oli pohjoisessa vähän yli 10 kilometrin Dublinin keskustasta sijaitseva suosittu kalastajakylä Howth.

Howthissa on hienoja ranta-aluieita ja siellä pääsee halutessaan patikoimaankin kunnolla. Itse suuntasin Howthiin toisen suomalaisen au pairin kanssa Dart-junalla, josta jäimme pois ennen kunnon turistipaikkoja. Mutta jos haluaa nähdä enemmän maisemia menomatkalla, niin kannatan bussilla menemistä.
Sen myötä löysimme todella kauniin hiekkarannan, jossa ei ollut muista turisteista tietoakaan. Itselleni tuli pieni flash back neljän vuoden takaiseen Irlannin reissuun, jolloin ensimmäistä kertaa pääsin kunnolla merenrannalle. 
Itse myös arvostan Irlannin karuja rantoja enemmän kuin oikeiden rantalomakohteiden hiekkarantoja. 
Ja tuolla kyseisellä rannallakin löytyi kauniin sileää hiekkaa.
Rannalta suuntasimme satama-aluetta sekä lähdimme patikoimaan kohden Howthin karuja kallioita.








Tämä viimeinen kuva kyllä kuvaa hyvin minun irlantilaista sielun maisemaa. Merta, vuoria ja vihreää.
Tuli monta kertaa sanottua ääneen se, että on niin absurdia ajatella asuvansa niin lähellä näin huikeita paikkoja. 
Eniten Howthissa fiilistelin karun kauniita maisemia, loputonta horisonttia sekä taivaalle koko ajan ilmestyneitä uusia lentokoneita.

Mutta jos joku Dubliniin matkaa ja haluaa nähdä tämän tyylistä luontoa, niin Howthiin kannattaa suunnata. Niin ja kyllä siellä on aika paljon muitakin, mutta missä ei olisi.

On tämä aika huikeeta!

Inkeri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti