sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Jotain niin Oikeaa

Olen aina pitänyt kaikista vuoden ajoista, mutta sisälläni tällä keväänlapsella sydämessä on ehkä suurin kolo keväällä.
Dublin oli ihana lämpöisen syksyn vuoksi, mutta nyt keväällä olen huomannut paljon enemmän ihastuttavia asiota täällä kuin muina vuoden aikoina. Syinä tietysti erityisesti ovat auringonpaiste ja tulevassa olevat kivat suunnitelmat. Mutta myös pienistä ja ihastuttavista asioista olen löytänyt paljon iloa.
Tänään vietin tuttuun tapaan lauantaina Dublinin keskustan kaduilla. Vaikka tänään oli jotenkin erikoisen kylmä aamu sekä päivä, aurinko jaksoi loistaa niin kauniisti. Auringonpaiste sai Liffey-joenkin timattejen lailla kimaltelemaan.

Syömään piti melkein heti päästä kaupunkiin päästyttyä, mutta tässä vastaa tuli pieni tuttua tutumpi mutta. Yleensä lauantaisin suuntaan keskustaan ainakin tuntia aikaisemmalla bussilla kuin tänään. Silti minun piti tajuta myöhempää ajankohtaa ajatellen olevani vähän aikaisessa kello kahdentoista aikaan alkavaan lounasaikaan. No onneksi päätin kävellä kohti Antoinette's Bakery kahvilaa/leipompa (6 Kevin Street Lower, Dublin 8), jonka kaikki kakut sekä keksit ovat gluteenittomia. Ennen Bakerylle pääsyä huomasin monta korttelia aikaisemmin Stephen Street Upperilla (muistaakseni) söpön vintagetyylisen liikkeen, jossa olin jo monta kertaa aiemmin halunnut käydä. Oli mielestäni kyllä yksi sympaattisimmista vintageliikkeistä Dublinissa. Ja sieltä löysin kevään/kesän juhliin pitkään etsimäni suloisen tyllihameen. Myös putiikin pitäjän kanssa vaihdettu pieni juttutuokio kehuineen, toi hymyn välittömästi huulille.
Mutta siis Bakerylle päästyäni tajusin sen vieressä olevan meksikolaistyylinen Boojum, josta sai valita tortilloista salaatteihin täytteineen, mielestäni todella edulliseen hintaan. Paikka oli todella kiva ja ruoka oli oikein maistuvaa (myös keskustan Jervis ostoskeskusta lähellä on samalainen ravintola). Mieleeni paikasta tuli Vantaan Jumbossa oleva Ahorita ravintola, jossa kävin, kun palasin jouluksi käymään Suomessa. Mutta niin se Bakery. Siellä oli kyllä taas tarjontaa niin paljon, että hetken jouduin pohtimaan. Täytyy kyllä sanoa, että kyseisessä paikassa on ihanan ystävällinen asiakaspalvelu, kun sain kehun "you look good". Tänään myös musiikkivalinta ostohetkellä oli Norah Jonesin säestämänä kohdillaan.
Vierailin tänään myös kahdessa museossa, joissa en ollut aikaisemmin käynyt. Ensimmäinen museoista, Science Gallery sijaitsi Trinity Collegen pääovilta katsottuna sen toisessa päässä. Siellä näytteillä oli kasviin ja ruokien valmistukseen liittyviä asioita. Mielestäni todella modernin siisti paikka. 
Toinen museo oli Dublin Castlen vieressä sijaitseva Chester Beatty Library, jossa näytteillä oli eri kulttuureiden ja maiden kirjoitustyyleihin liittyviä kirjasia sekä näytteitä. Itse kuitenkin itseäni kiinnosti enemmin Libraryn vieressä oleva Dubhlinn Garden-puisto. Ja tämä tyttö taas vaihteeksi löysi ihanasti kukkivan koristekukkaspuun, joten kamera täyttyi taas vaihteeksi kukkakuvilla (kyseiset kuvat ovat kyseisestä puistosta). Mutta minulle kevät erityisesti merkitsee luonnon sekä kasvejen kukkaan puhkeamista ja niiden kauneudesta olen löytänyt täällä paljon riemua. Myös kävin kahdilla markkinatyylisissä myyjäisissä, jotka oli järjestetty pubeissa. Tunnelma oli kyllä siisti, vaikkei mitään sinäänsä löytynytkään.
Muuten päivä meni kävellessä kaduilla ja kaupoissa. En vain tiedä, miten voikaan tuntua näin hyvältä huonosti nukutun viikon jälkeen. Maailmassa on kyllä niin paljon kauniita asiota, joita monetkaan ei pakolla tajua. Itselleni ne voivat olla, vaikka suloiset sisustusvalot tai mielestäni kivasti pukeutuneet ihmiset. En voi tajuta, miksi me ei voida hymyillä enemmän, kun meillä on käsissä näin hienoja juttuja. 

Inkeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti