tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kauneus Sekoittaa Mun Pään - Giant´s Causeway ja muita Pohjois-Irlannin kohteita

Launtaina suuntasin Dublinista valmispäivämatkalle Pohjois-Irlantiin. Olin jo pitkään odottanut hyvää lauantaita sään suhteen lähteä pohjoiseen reissailemaan. Piti kyllä herätä todella aikaisin, mutta kyllä oli sen arvoista. Oli kyllä siistiä lähteä tallaamaan bussipysäkille, kun aurinko vasta nousi yöpuultaan. 
Bussissa piti istuskella monta tuntia ennen kuin matkan ensimmäinen kohde tuli vastaan, mutta onneksi tourin bussikuskilla riitti kerrottavaa jo Dublinin kaduilta asti. 
Ensimmäinen pysähdyskohteemme oli Game of Thrones-faneille tuttu tiepätkä The Dark Hedges, jonka pientareilla kasvavat puut muodostavat tunnelimaisen puukujan.
 Matkan varrella pohjoiseen näkyi tuttuun irlantilaiseen tapaan paljon lampaita, lehmiä sekä hevosia. Ja voi kun sydämeni suli nähdessäni ne pikkuiset karitsat, joita kyllä oli paljon.


Pohjois-rannikolle päästyttyä siellä suuntasimme Carrick-A-Reden köysisillan tuntumaan. Halukkaat saivat kävellä sillalle maksua vastaan kiireisellä aikataululla, mutta itse jäin vain fiilistelemään merta upean aurinkoisessa säässä. Sää oli myös niin selkeä, että pystyin näkemään horisontissa Skotlannin ääriviivoja.



Matkan pääkohde Giant´s Causeway oli kyllä Unescon maailmanperintökohteena paikkansa ansainnut. Basalttipylväistä muodostuva kalliomuodestelma sai alkunsa tulivuoren purkauksen, laavan ja jäähtymisen myötä.
Kyllä huomasi, että paikka on Pohjois-Irlannin suosituimpia turistikohteita. Mutta kyllä sen uskomattomat muodot olivat hienoa nähdä, muiden turistejen kanssa. Paikan upeus sai kyllä monta kertaa haukkomaan henkeä,









Kivimuodostelmien jälkeen kävimme vielä nopeasti katsomassa Dunlucen linnan ja sitten suuntasimme pikavisiitille Belfastiin.
Itse Belfastin jo ennen nähneenä, oli minulla vain yksi pieni toive. Halusin käydä ostamassa itselleni ruokaa Slim´s Healthy Kitchenistä (Unit Ch2/Ch4 Victoria Square, Belfast), josta saa terveellistä sekä kunnonraaka-aineista tehtyä pikaruokaa. Paikan löysin jo viime kerralla ja voin suositella sitä suurella sydämellä.

Täytyy sanoa, että oli kyllä huikea reissu sen pituudesta huolimatta. Osittain pitkää matkaa mukavoitti epä-Inkerimäinen tuntemattomaan tutustuminen. Päivä oli varmaan englannin puhumisen kannalta opettavaisin koko Irlanti-aikanani ja oli ihana huomata, että oma hieman takelteleva kielenkäyttöni riitti toiselle.
Sää oli pääosin aurinkoinen tai puolipilvinen, vaikka välillä tuuli olikin hieman kova.
Mutta kyllä maailma on upea paikka!

Inkeri

ps. Pyydän anteeksi hieman huonotekstistä kirjoitusta, mutta olen potenut vatsatautia, joka kuitenkin alkaa olla jo voiton puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti