maanantai 30. marraskuuta 2015

Tuuliset Tienoot - Belfast

Viikonlopuksi matkasin au pair-kaverini kanssa Belfastiin pienelle kaupunkimatkalle. Kaupunki oli juuri sopivan kokoinen viikonloppureissukohteeksi.

Belfastin pääkadut tulivat tutuiksi ja oleellisimmat kohteet kuten Titanicin syntypaikka, Belfastin kaupungin alo sekä Ulster museo tuli kierrettyä. Ja eihän matka olisi ollut mitään ilman todella hyvää ruokaa tai shoppailua. Belfastin keskustasta kyllä löytyy todella hyvät kauppavalikoimat sekä myös pienempiä putiikkeja, joissa kannattaa pistäytyä. Mielestäni myös monessa paikassa palvelu oli tosi iloista ja hyvää.
Pidin myös siitä, kuinka vuoret ympäröivät Belfastin aluetta.

Sää oli kyllä suoraan sanottuna aika rasittava. En tiedä johtuuko se vuodenajasta vai merestä, mutta sää vaihtui tyyliin kymmenen minuutin välein kovasta tuulesta sekä sateesta tyyneen auringonpaisteeseen. Ja voin vannoa, että en ole koskaan kävellyt niin voimakkaassa tuulessa kuin tuolla. Mutta luulen siis, että Belfast on parempi kevät-syksykohde säiden kannalta.
Vaikka sää oli mitä oli, niin silti minulla oli todella jouluinen fiilis. Joululaulut soivat kaupoissa, jouluvalot loistivat pimeässä  sekä kaupungin talolla oli joulumarkkinat. Niin ja nähtiinhän me yhdessä ostoskeskuksessa pieni soittokunta sekä jonkun paikallisen palloilujoukkueen jäsenet laulamassa uimashortseissa joululauluja.












Itselleni Belfast ei ihan hirmuisesti eronnut esimerkiksi Dublinin kaduista, mutta jotain brittipiirteitäkin löytyi. Mutta silti punaiset postilaatikot sekä puntien käyttö toi halua matkustaa taas käymään Lontoossa sekä muualla Iso-Britanniassa. No, onhan minulla tuleva kevät aikaa.

Mutta siis onnistunut matka ja nyt voi alkaa odottamaan uusia!
Teen/tein myös lempikohteestani Belfastin matkalta ihan oman postauksen

Inkeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti