perjantai 18. maaliskuuta 2016

Auringon alla - Brighton

Minulla on ollut pitkään unelmissa käydä jossain eteläisen Englannin rannikkokaupungissa. Ja jotenkin Brighton on ollut listan kärkipäässä.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä heräsin pitkäksi ajaksi ja unensekaisin ajatuksin päätin, että lauantaina matkaisin Brightoniin. Myös asiaan vaikutti se, että Lontoon ihanuudesta huolimatta halusin hieman uusia maisemia Englannin puolelta.
Aamulla olin intoa täynnä, vaikka olisin voinut nukkua vähän paremminkin. Matkailin aika tyhjällä junalla ja taisin vahingossa olla ykkösluokan vaunussa ihan yksikseen. No, ei kukaan ainkaan tullut valittamaan. 
Siinä aamulla junaillessani minua vähän huoletti sään tilanne. Ulkona oli aika lämmin, mutta sumu oli aivan hirmuinen. Mutta sumun tilanne kuitenkin helpotui Brightonin päässä. Vain merelle ei kovin kauas nähnyt, mutta se ei haitannut ollenkaan.

Täytyy sanoa, että oli huikeaa päästä Brightonin mukulakivirannalle. En tiedä mutta aika pysähtyi, kun istuunnuin alas katselemaan merta kädessäni sileäksi hioutunutta simpukan kuorta. Ihmiset makoilivat rannalla kuin kesä olisi ollut, Perheet ja pariskunnat tulivat syömään rannalle fish&chipsejä ja rohkeimmat uskaltuivat mereen uittamaan jalkojaan sekä yhden pikkupojan näin uimashortseissaan vedessä leikkimässä. Ja kaupungin kohinaa ei kuulunut. Se oli taianomaisen rauhoittavaa ja voin todella sanoa nauttineeni.
Ja oli myös hauska nähdä Brighton Pier-laituri, jonka päässä on huvipuisto. Minulle tulee siitä mieleen jotkut brittiläiset nuorisoelokuvat.













Brightonin kadut olivat kyllä todella täynnä ihmisiä hyvän sään ja lauantain kunniaksi. Brigtonin kaduilla oli kyllä todella kivoja pikkukauppoja ja ruokapaikkoja. Etenkin Kensigton Garden- nimisellä kadulla oli todella paljon sympaattisia paikkoja. Itse söin sään kunniaksi ulkona suorassa auringonpaisteessa. Sekä vuoden ensimmäinen jäätelö ulkona (oli muuten vegaaninen) suloisesta Gelato Gusto-jäätelöbaarista.

Jotenkin salaa unelmoin etelän aurinkolomasta, mutta tämä kyllä paikkasi sitä sään ja hyvän ruuan puolesta ihan täysillä.
Eli jos Lontoo kyllästyttää, niin kannattaa junailla jonnekin muualle, vaikka juuri Brightoniin.

Inkeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti