maanantai 28. maaliskuuta 2016

Hyvä Päivä

Minun pääsiäinen on poikennut paljon tavallisesta kevätjuhlan ajasta täällä Irlannissa ollessani. Mutta täytyy sanoa, että silti tulen muistamaan tämän positiivisesti pitkään. Vietin pari päivää ihan yksikseen täällä host-perheen talolla. Pitkänä perjantaina heräsin hieman levottomasti nukutun yön jälkeen kauniiseen auringon nousuun todella aikaisin. Ja sitten hetken mielijohteesta päätin lähteä Howthiin (kuvia löytää edellisestä postauksesta). Sää oli upea ja aamuyhdeksän aikoihin sai aika rauhassa valloitta jyrkkiä nyppylöitä sekä ihailla merta.
Eilen pääsiäissunnuntaille minulla ei ollut alun perin mitään kummoista ajatusta, mutta parin googlettelun jälkeen päätin suunnata keskustaan. Ja nyt aion kertoa päivästäni sekä yhtiä lempipaikkojani, joissa eilen kävin.

Vuonna 1916 irlantilaiset kapinoivat pääsiäisenä brittihallintoa vastaan, vähän huonoin tuloksin. Silti tämä kyseinen Pääsiäiskapina on tärkeä symbolinen asia irlanitilaisille, joka loi alun keskusteluille Irlannin itsenäistymiseen. Ja tänä pääsiäisenä on siis kulunut 100 vuotta kapinasta ja keskustassa tämän myötä oli paljon aktiviteetteja. Puolelta päivin oli jonkinlainen pääsiäismarssi, josta tunnistin samoja joukkoja kuin Pyhän Patrikin päivän paraatista. Tarkoitukseni ei ollut mennä katsomaan marssia, mutta se osui juuri kohdalle.

DUBLIN FLEA MARKET
Dublin Flea Market on joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina järjestettävä kirpputoritapahtuma(12 NewMarket, Dublin 8), jossa myyntipöydät ovat täynnä muun muassa vaatteita sekä vanhoja retro astioita. Kirpputoripöytiä löytyy parista hallista sisältä sekä ulkoa pihalta. Olen käynyt nyt parin kerran tälla kirpparilla ja vaikken ole mitään löytänytkään, olen todella pitänyt tunnelmasta. Voi vai ostaa mukillisen teetä mukaan ja kierrellä rauhassa. Varsinkin auringon paistaessa tämä on ollut todella mukavaa.


Paikan yhteydessä toimii halleissa muutenkin kuin kuun viimeisenä sunnutaina egokauppa ja pari todella sympaattista ruoka/kahvipaikkaa. Itse söin eilen herkullisia falafeleja huikean hummuksen kanssa katuruokatyyliin.

WALL & KEOGH

Olen löytänyt nelisen kivaa teepaikkaa täältä Dublinista, joista saa laadukasta teetä. Lempipaikkani ovat kuitenkin vanhaan tyyliin sisustettu Oolong Flowerpower (4 Stephens Street Lower, Dublin 2) ja eilisen päivän kohde urbaaninpi Wall & Keogh (45 Richmond St. South Portobello, Dublin 2). Oolongiin tulee mentyä useammin, koska Wall & Keogh ei sijaitse ihan ydinkeskustassa. Mutta pidän itse todella paljon kävellä kyseistä katua pitkin Liffey-joelta tuonne, koska siellä turisteja ei pahemmin ole, vaikka siellä onkin todella kivoja ruoka- ja musiikkipaikkoja.
Molemmista paikoista löytyy kymmenittäin teelaatuja vihreästä mustaan sekä rooboksia ja muita. Ja kyllä kahviakin monelmmissa tarjotaan sekä molemmista saa gluteenittomiakin syömisiä.

Jotenkin ehkä silti pidän W&K:n tunnelmasta enemmän. Eilen istuin ulkona nauttimassa teetäni kirjoitellen ja kuunnelle sivukorvalla muiden matkatarinoita. Eilen sää vaihtui tiuhaa vauhtia, mutta se ei minua haitannut. Kirjoitin ylöskin tällaisen mietteen:
  "Elämä on parhaimmillaan silloin, kun samanaikaisesti aurinko paistaa ja sataa vettä. Sade muka ristiriitaisesti pilaa sen ilon kelin, vaikka yhdessä muodostaakin täyttymyksen unelmieni."

St STEPHEN´S GREEN


Dublinissa on monia ihania puistoja, mutta yksi kauneimmista on hirmuisista lintumääristä huolimatta St Stephens Green. Puisto on monipuolisesti tehty vesi- ja kasvialueineen. 
Varsinkin nyt kun kevät alkaa olemaan täällä kasvien ollessa kauneimmillaan tulee niin hyvä mieli.
Mutta tämä kyseinen puisto on aika täynnä muitakin ihmisiä, niin voin suosittella myös menemään rauhaisampaan lyhyen matkan päässä olevaan Iveagh Gardeniin. Siellä on istumapaikkoja ja upea vesiputousta muistuttava suihkulähde.

Muuten päiväni kului suurimmalta osalta (niin kuin yleensäkin) vain kävellen Dublinin katuja. Se on rauhoittavaa. Illalla kävin salaatilla yhdessä vakiopaikassani Brick Alley Cafe´ssa(25 Essex St, Dublin 2) Temple Barin alueella. Olen aika varma, että kyseisetä kahvilasta saa yhden parhaimman mangosmoothien Dublinissa!

Mutta suurin syy, miksi suuntasin eilen Dublinin keskustaan oli se, että halusin mennä seuraamaan open mic-tapahtumaa, jossa laulaja/lauluntekijät esittävät pääosin omia kappaleitaan. Joka sunnuntai yhdeksän aikoihin The Bleeding Horse-nimisessä pubissa(24-25 Upper Camden St., Dublin 2) järjestetään Apollo Sessions-niminen open mic. Kävin viime syksynä kerran The International Barin(23 Wicklow St., Dublin 2) keskiviikkoisessa open micissä, mutta "myöhät" ajankohdat au pairille ei ole parhaat mahdolliset.
Mutta siis maantain ollessa vapaana, päätin mennä tarkistamaan tilanteen. Minua monet olikin kehottanut menemään laulelemaan omia kappaleitani, mutta ei ole pahemmin innostanut ajankohtien sekä vähäisen harjoittelun takia mennä. No siinä hermostuneena kysyin open micin pitäjältä, että olisiko ihan okei, jos lainaisin kitaraa sekä laulaisin suomeksi pari kappaletta. Ja sehän kävi.
Minua ennen oli nelisen vähän enemmin asiaan panostanutta lauluntekijää. Mutta vuoroni tullessa olin vain ihan vähän hermostunut, mutta positiivinen. Lauloin ne niin sanotut ainoat kitarabiisini ja yllättävän hyvin ne menivät siihen nähden, kuinka vähän olen täällä laulanut ja soittanut kitaraa. Ja kyllä sain pienen yleisön nauramaan sanoessani, etteivät he tulisi ymmärtämään mitään laulamaani. Ja kyllä he ihan kivasti taputtivatkin. Olin kyllä itsestäni todella ylpeä, että rohkenin tekemään sen, mitä rakastan.
 Jäi todella hyvä mieli tästä kokemuksesta, vaikka jouduinkin lähtemään juoksemaan heti esitykseni jälkeen melkein viimeiselle bussille.

Mutta tällainen oli minun pääsiäissunnuntai. Toivottavasti joku Dubliniin tuleva hyötyy näistä minun yksittäisistä vinkeistä.  Ja kyllä täältä kaikkea muutakin löytyy!

Inkeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti