torstai 19. toukokuuta 2016

Aurinkoon - Killiney

Nyt olisi aika viimeisen postauksen ajalta, jolloin vanhempani olivat täällä vierailulla. 
Tasan viikko sitten matkan viimeisenä kokonaisena päivänä torstaina oli koko matkan upein päivä ja olimme päättäneet sen olevan rantapäivä. Meillä oli kyllä mielessä joitain kohteita, joihin olisi voinut lähteä bussikierrokeselle, mutta onneksi päädyimme tähän vaihtoehtoon. Suuntasimme Dublinin eteläpuolella sijaitsevaan Killineyyn, jonne matkasimme kätevästi Dublinin lähialueiden paikallisjunalla.
Suuntasimme kyseiseen paikkaan sen takia, etten itse ollut käynyt kyseisellä rannalla. Myös kohteen valintaan johti se, että viisi vuotta sitten Irlannissa käydessäni näin kyseisessä paikassa delfiinejä. Ja niin yksi syy oli myös se, että muun muassa itse Bono ja Enya asuvat kyseisellä alueella.

Suuntasimme aluksi Killiney Hill puistoon, jonka varrella yritimme äitini kanssa pohtia Bono asuintalon olinpaikaa. Taloista, porteista sekä osittain näkyvistä takapihoista kyllä huomasi, ettei siellä ollut rahasta pahemmin puutetta. 
Puistoon päästyttyä kävelimme Killiney Hillin huipulle ja ihalimme näkymää. Kävelessämme poispäin löysimme suloisen pikkukahvilan, jossa nautimme päivän keiton irlantilaiseen tapaan.










Puistoilun jälkeen suuntasimme meidän perheelle epätyypilliselle "rantalomalle". Istuskelimme aaltoja seuraillen jonkun tovin ja se oli todella rentouttavaa. Samalla myös pelailimme kivillä, kuinka korkea torni saadaan ilman sen kaatumista. 
Sää oli upea ja lämmin, mutta itse pidin suosiolla kaulahuivia kaulassa pienen flunssan takia. Illalla jos toisella vähän punoittivat kasvot auringosta, mutta ei se haitannut.

Päivän päätteksi kävimme vielä syömässä keskustan Wakamamassa japanilaistyylistä ruokaa sekä jäätelöllä paikallisessa jäätelöbaarissa. Sen jälkeen kävimme vielä tarkistamassa maailman parhaaksi valitun pubin The Palace Barin tilanteen Temple Barilla.

Paljon uutta tuli nähtyä vanhempien kanssa ja varmasti tämä reissu pysyy mielessämme vielä pitkään!

Inkeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti