lauantai 21. toukokuuta 2016

Vasten Mun Kasvojani - Amsterdam

Viikko sitten vietin perjantaista maanantaihin pitkän viikonlopun Amsterdamissa, johon olin jo pitkään halunnut matkustaa. En tehnyt mitään hirmuisen erikoista. Söin hyvin, fiilistelin kaupungin rakennuksia sekä kanavia ja kävin parissa museossa. Erityisesti pidin De Hortus Botanicuksesta eli kasvitieteellisestä puutarhasta, joka oli ehkä ihastuttavin käymäni kasvitieteellinen. Ja myös kansallismuseo Rijksmuseumissa oli siistiä nähdä monet ne historian kirjojen sivuilta tutut teokset.
 Ensimmäisen illan säässä oli taikaa, kun fiilistelin Amsterdamin puistoelämää. Ihmiset grillailivat ja pitivät piknikkejä kauniissa ympäristössä. Muuten sää oli aika kylmä sekä se vaihtui melkein nopeampaa kuin Irlannissa..
Huomasin myös hollantilaisten olevan markkinakansaa. Oli ruoka- kuin kukka- sekä museomarkkinoita.





















Pariin aika hassuun juttuun törmäsin matkallani. Lähellä hostelliani sekä kansallismuseota ja Van Gogh Museumia oli Iittalan myymälä. Ohitin myös sattumalta Suomi-kaupan, josta olisi saanut pullakahvit. Ajattelin kuitenkin, että parin viikon päästä olisin ihan Suomessa, niin odotetaan sinne asti.
Toinen hieman huvittava asia mielestäni oli eläimet sekä linnut. Tuntui, että tässä inhimillisen kehityksen edelläkävijämaassa myös eläimet olivat enemmän kuin eläimiä. Harmaat pikkuhaikarat istuskelivat keskustassa kulkuneuvojen päällä ihan rauhassa, koirat uiskentelivat suihkulähteissä sekä kissat seurasivat ravintoloissa ihmisiä.

Vaikka en osannut tästä lomasta niin paljoa nauttia vanhempieni kanssa vietetyn tapahtumarikkaan viikon takia, oli tämä paikka kyllä näkemisen arvoinen. Tulin vain kyllä todella surulliseksi ohittaessani Punaisten Lyhtyjen alueen vähän vahingossa sekä Coffee Shopit. 
Kyseinen reissu sai kyllä paljon ajattelmaan maailmaa sekä luovuuteni musiikillesti kukoistamaan ainakin hetkellisesti.

Inkeri 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti