keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Kävellen - Cork

Cork. Mikä ihastuttava kaupunki Etelä-Irlannissa noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Dublinista. Cork on Irlannin toiseksi suurin kaupunki ja kyseiseen paikkaan suuntasin vanhempieni kanssa vähän yli viikko sitten. Cork oli ihanasti Dublinin ja Galwayn väliltä. Paljon värikkäitä taloja sekä pienempiä ostoskatuja. Myös puistoalueet etenkin yliopiston ympäristössä sekä Lee-joen varsi olivat mukavia kävelypaikkoja.

Yövyimme Garnish house nimisessä B&Bssä (eli Bed and Breakfast siis majatalossa), joka oli kyllä todella hyvä valinta. Huoneessa oli kylpyamme ja aamupalalla sai gluteenittomiakin vaihtoehtoja monipuolisen muun tarjoilun lisäksi.
Ensimmäisenä iltana menimme kuuntelemaan pubiin The Oliver Plunkettiin kuuntelemaan paikallisen pääosin covereita soittavan bändin keikkaa. Tunnelma oli tosi mukava ja kävimme viimeisenä päivänä samaisessa pubissa vielä syömässäkin.












Se täytyy kyllä sanoa, että Corkin pääkohdat keskustassa kiertelee aika nopeasti, jos ei ole suurempia suunnitelmia. Ja kävellen kannattaa keskustassa matkaille, vaikka pohjoiseen mentäessä tiet nouseekin jyrkästi ylös.
Mutta oli ihana nähdä tämä kyseinen kaupunki.

Inkeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti