keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Turisti - vinkkejä Dubliniin

Ollaan päästy siihen pisteeseen matkalla vanhempieni kanssa vietetyllä lomaviikolla, että on aika esitellä Dublinin keskustan kohteita. Ja kaikki ovat sellaisia, joissa en ollut ennen käynyt.

Koko reissun ensimmäisenä kokonaisena päivänä suunasimme äitini pyynnöstä viikinkejä ja keskiaikaa käsittelevään museoon Dubliniaan, joka sijatsee Christ Church Cathedralin vieressä/yhteydessä. Museo kyllä havainnollisti kyseisten historiallisten aikakausien piirteet, mutta kaikki rekvisiitta sinäänsä oli uutta. Vähän osittain sellainen aktiivimuseo. 

Kävimme samaisena päivänä syömässä Dublinin suurimman ostoskadun Mary Streetin varrella syömässä kirkossa. Luitte oikein kirkossa. The Church on siis vanhasta kirkosta kunnostettu ravintola/pubi. Täytyy sanoa, että en ennen tätä ollut tajunnut rakennuksen olevan kirkko, vaikka keskeisellä paikalla olikin. Ruoka oli todella maittavaa, mutta pieni pettymyskin kyseisestä paikasta koettiin. Menimme yhtenä toisena iltana paikkaan kiinnostuksena nähdä perinteistä trad. musiikkia sekä tanssia. Mutta fiilis jäi kuitenkin tosi vaisuksi (osittain itselläni hieman flunssan takia) ainakin kyseisenä iltana. En tiedä sitten, saattoihan se ihan päivästäkin riippua.

Irlantihan tunnetaan maana, jossa kaikenlaisia alkoholijuomia valmistetaan. On muun muassa Guinnessiä, Baileysiä ja Jamesonia. Ja kun Irlannissa oltiin, niin pitihän sitä johonkin alkoholitehtaaseen mennä vierailulle. Me suuntasimme Jamesonin viskitehtaalle, joka toimii tänä päivänä lähinnä museona. Olimme menossa kyseiseen paikkaan ensimmäisellä kerralla lauantaina neljän aikaa ja voitte vain arvata, että olisiko pitänyt jonottaa.. No paremmaksi ajankohdaksi osoittautui keskiviikko, joskus noin yhden aikaan. No itselleni tämä oli ensimmäinen(ja viimeinen) alkoholiin liittyvä kierros Irlannissa. Vaikka en ehkä välittänytkään tästä ihan hirveästi, niin kyllä minäkin siellä maistelin viskejen eroja.. Tämä saattoi tulla hieman yllätyksenä minut paremmin tunteville (ja osittain myös minulle). Mutta joo pahaa oli.. xD

Minulle ehkä kiinnostavin kohde oli Irish Rock 'n' Roll Museum Experience Tempel Barin alueella. Kyseisellä kierroksella kerrottiin Irlantilaisen pop-/rockmusiikin kulmakivistä pääpiirteittäin. Vierailimme kierroksen aikana "museon" yhteydessä olevan keikkapaikka Button Factoryn esiintymis-salin yleisönistumispaikoilla sekä backstagella, jossa aikaa enne keikkaa ovat viettäneet muun muassa U2, Hozier, Sia, Lordi ja jyväskyläisenä mainittava Lost Society. Pääsimme myös käymään kierrokseen kuuluvassa äänitys-studiossa, jossa ovat äänittäneet esimerkiksi Phil Lynott sekä Rihanna kappaleen "Love the Way You Lien" lauluosuudet. Minulla oli ollut pitkään ajatus, että haluaisin päästä kyseiselle kierrokselle, mutta 16 euron hinta tuntui hieman suurelta. Mutta täytyy sanoa, että oli kyllä jokaisen euron arvoinen kierros!


Niin ja siis joku on joskus miettinyt, että miltä minun perheeni näyttäisi bändiltä esiintymislavalla, niin tässä olisi siihen vastaus..

 Ja musiikkiin liittyen vielä jatkan. Alhaalla olevassa kuvassa näkyy pop/rockia soittava bändi Keywest, johon törmäsin ensimmäisen kerran ihan alkuviikkoina Irlannissa. Kyseinen irlantilaisbritti- bändi on julkaissut kaksi albumia ja kiertäneet ainakin Irlannissa sekä Britanniassa ihan isoilla lavoilla. Mutta silti he soittavat ja promoavat itseään myös katusoittaen. Ja olihan äidin ja isänkin hyvä nähdä tämä bändi, kun olin kuulemma maininnut jonkun kerran kyseisestä yhtyeestä. Ja tästä on tullut itselleni sellainen pienimuotoinen vitsi, kun näkee näin yllättävän suosittua bändiä kadulla soittamassa. Mutta myös tulee todella kotoisa fiilis nähdessään nämä kaverit Temple Barilla soittamassa. Suosittelen siis suuntaamaan Temple Barille noin kello 15-16 aikaan, jos haluaa nähsä heitä siellä.. xd
Muuten näytin vanhemmille parhaat kahvilat ja puistot sekä syötiin hyvin. Sää oli aika viileä ja paikottain hieman sateinen suurimmaksi osaksi, mutta silti saimme myös nauttia yhdestä aurinkoisestakin päivästä, josta postausta myöhemmin. Oli kyllä mukava nähdä nämä tämän hetkisen kotikaupunkini kadut vanhempieni kanssa.

Inkeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti